CHRISTELIJK VOCAAL ENSEMBLE

Vaya con Dios

Vaya con Dios

 

Het Christelijk Vocaal Ensemble Vaya con Dios uit Putten werd in november 1998 opgericht en is ontstaan uit het jeugdkoor De Zuiderzangertjes. De eerste jaren maakte Vaya con Dios deel uit van de Christelijk Gemengde Zangvereniging ’t Zuiderkoor. In 2002 heeft Vaya con Dios echter een eigen bestuur gekozen en is zij als zelfstandig koor verdergegaan. Aangezien mannelijke leden wegbleven en jongerenkoormuziek veelal voor gemengde koren is geschreven, is Vaya con Dios zich gaan toeleggen op muziek speciaal voor meisjes- en vrouwenkoren. Hierbij spelen zangtechniek en kwaliteit een belangrijke rol.

 

De huidige samenstelling van Vaya con Dios:

Jacobine van den Brink | Dorien Damstra | Annelies den Oudsten | Martine van den Hazel-Stoffer | Silvia van den Heuvel | Willemieke Jacobs-van Beek | Carla Nagel | Marieke Propitius-van Veenendaal | Corry Voorwinden | Hannette van Engelenhoven

 

Het bestuur van het Christelijk Vocaal Ensemble Vaya con Dios bestaat uit vier van de leden. Willemieke Jacobs-van Beek is sinds mei 2012 voorzitter, Carla Nagel werd in mei 2012 de penningmeester en Martine van den Hazel-Stoffer en Marieke Propitius-van Veenendaal delen vanaf juni 2014 de functie van secretaris.

Gusanne van den Brink

 

Gusanne begon haar zangstudie aan het conservatorium van Maastricht in 2006 bij Yvonne Schiffelers. Na een jaar zette zij haar studie voort aan het Fontys conservatorium te Tilburg bij Xenia Meijer, met als bijvak piano. In 2011 studeerde zij af als Bachelor of Music.

 

Gusanne zong al vanaf haar vierde jaar in een kinderkoor, en maakte later deel uit van het vocaal ensemble Vaya con Dios te Putten o.l.v. Gerrie de Glint-de Kimpe. In het koor vertolkte ze regelmatig solopartijen. Daarnaast kreeg zij pianolessen van Joke Hooikammer en zanglessen van Annemarie Ezinga en later van Sandra van Loon.​

Tijdens haar studie zang werkte ze mee aan verschillende opera’s en projecten, zoals ‘Les Dialogues des Carmélites’ van Francis Poulenc, ‘Cavalleria Rusticana’ van Pietro Mascagni en zong zij de rol van Gabriël in ‘die Schöpfung’ van Haydn. Gusanne volgde masterclasses bij onder andere Axel Everaerts, Charlotte Margiono, Nelly Miricioiu, Harry Peeters en Anita Evanzin te Wenen. Ze heeft verder workshops en lessen Lichtenberg methode gevolgd bij Ingrid Voermans en Gisela Rohmert in Duitsland. Als sopraan zong ze bij het professionele koor 'Laurens Collegium Rotterdam' o.l.v. Wiecher Mandemaker.

 

Naast haar uitvoerende werk is Gusanne werkzaam als zangpedagoge, pianodocent en koordirigent. Zo is ze dirigent van een vocaal ensemble in Oisterwijk en van een vrouwenkoor in Zwolle. Ook geeft ze stemvorming aan koren. Na een jaar koordirectie bij Luc Anthonis aan het conservatorium in Antwerpen gestudeerd te hebben, volgt ze nu de applicatie-opleiding koordirectie bij Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen aan het conservatorium van Utrecht.

 

Sinds mei 2014 is Gusanne dirigent van Christelijk Vocaal Ensemble 'Vaya con Dios' te Putten.

Copyright © Christelijk Vocaal Ensemble 'Vaya con Dios' | All Rights Reserved